luni, 9 noiembrie 2009

Flori in Lumina Toamnei






In acest weekend mi-am vizitat parintii la curte... o zi superba de toamna...si...m-am ganditi sa fotografiez florile mele preferate...trandafirii
Ador aceste culori...culorile trandafirilor in lumina Toamnei



9 comentarii:

  1. Ai grija cu expunerea...ai zone arse in fotografii, iar in cea cu trandafirul, probabil din cauza saturatiei prea mari, se pierd detaliile de pe petale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de aceeasi parere, sunt supraexpuse, si foarte saturate de culoare, o floare nu reprezinta doar culoarea, ci detaliile ei. de la distanta par ok,dar ,vazute mai de aproape magia dispare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt frumoase dar nu uita sa urmaresti histograma pentru ca o fotografie care are o histograma buna mai poate fi editata si detaliile din alb si negru nu se pierd. Cele 4 fotografii sunt supraexpuse si le lipseste contrastul. Daca pe monitorul tau sunt ok atunci trebuie calibrat.

    RăspundețiȘtergere
  4. fara suparare, cam asta am gandit si eu, tehnic vbind - baietii s-au exprimat mai bine decat as fi spus eu - in plus, florile nu transmit nimic, nici macro nu e, nici un "moment" al existentei sau conditiei lor de flori nu transmiti... sunt niste simple fotografii cu flori...

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru comentariile voastre.
    Mie mi-au placut mult culorile chiar daca sunt putin supraexpuse, asta din cauza soarelui f puternit din ziua respective.
    Nu am folosit blitzul deoarece nu stiu sa o fac atunci cand este soare f puternic.
    Cu prima ocazie o sa ii intreb pe Domnii Profesori despre folosirea blitzului contra soarelui.

    RăspundețiȘtergere
  6. ..chiar asa negru nu este draqul...! felicitari pentru efort si pentru dorinta de a invata .....cit despre intrebari e simplu ...intreaba intii pe google ...! de exemplu ...cum sa folosesc blitzul in soare plin cu aparatul meu sony DHC10..?
    daca nu gasesti nimic....te rog sa ma intrebi ...!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt frumoase florile
    imi plac si mie culorile acestora
    intradevar sunt prea luminate ca sa spun asa

    RăspundețiȘtergere
  8. @feri, nu e fair s-o "expediezi" la gugal (DL citat), explica-i (explica-ne) ce trebuia setat. Eu raman la punctul meu de vedere, o fotografie - supra/sub expusa, facuta cu telefonul, nu conteaza, tre' sa prinda emotia fotografului (a Mirelei - care s-a bucurat altfel de flori, altfel decat c-o vara inainte) dar sa si transmita ceva! Mirela, suntem toti subiectivi cu fotografiile noastre, dar invatam ... impreuna sa privim cu alti ochi.

    RăspundețiȘtergere
  9. poate nu este fair dar este mult mai bine decit sa-i spun chestii care nu le stiu....! nu pot sa asimilez toate manualele de utilizare ale tuturor aparatelor de fotografiat ...! iar gugalu' este sursa ce mai la indemina ...!
    ..sa fim realisti ...vizitele pe bloguri si comentariile facute de lectori sunt parte a formarii profesionale care au un impact major..!.dar care maninca si mai mult timp ...!

    RăspundețiȘtergere